Ігор Трунов з Кам’янського у складі четвірки українських байдарочників завоював ліцензію на Олімпіаду-2024

Україна виборола першу ліцензію на Олімпіаду-2024 у веслуванні на каное та байдарках. Відбулося це за підсумками першого дня фіналів на чемпіонаті світу-2023 в німецькому Дуйсбургу.

Четвірка українських байдарочників — Олега Кухарика, Дмитра Даниленка, нашого земляка Ігоря Трунова та Івана Семикіна — не лише вклалася в олімпійський норматив (топ-10 четвірок у дисципліні), але й виборола першу медаль України на турнірі.

Посівши перше місце у півфіналі (1:18.710 хвилини), українці гарантували собі одну з ліцензій для десятки найсильніших байдарок чемпіонату. А вже згодом на другій половині дистанції випередили Данію та Сербію на шляху до “бронзи” — з часом у 1:19.631 хвилини.

Це перша ліцензія України у веслуванні на байдарках та каное до Олімпіади-2024. Загалом це вже десятий вид спорту, в якому наступного року змагатимуться українці.

Вдруге в історії українська байдарка-четвірка серед чоловіків змагатиметься на Олімпіаді. Востаннє це ставалося у 1996 році, коли на дистанції в 1000 метрів Україна виходила до півфіналу.

Кухарик, Даниленко, Трунов та Семикін виграли першу медаль України на чемпіонаті світу. Збірна відтак виходить на 11-те проміжне місце в заліку нагород.