Боксер Олександр Хижняк отримав орден князя Ярослава Мудрого

Українського боксера Олександра Хижняка нагороджено орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Свою відзнаку спортсмен отримав сьогодні, 24 серпня, під час вшанування Дня Незалежності України. Про це повідомляє ФБУ на своїй сторінці у Telegram-каналі.

Цьогоріч Олександр став єдиним з 13 представників “синьо-жовтої” збірної, який взяв “золото” на Європейських іграх та здобув путівку на наступну Олімпіаду в Парижі.

Протягом своєї кар’єри “Полтавський танк” підкорював світову та європейську першості серед любителів. Найбільшим його досягненням є “срібло” Олімпійських ігор у Токіо-2020. Лише у фіналі середньої вагової категорії українця зупинив бразилець Еберт Консейсау після контраверсійного рішення судді достроково завершити бій нокаутом.

Минулого року з нагоди 31-го Дня Незалежності України 20 спортивних діячів отримали державні нагороди від Президента Володимира Зеленського. Серед інших, до переліку ввійшли чемпіон світу з боксу Олександр Усик, олімпійський чемпіон з лижної акробатики Олександр Абраменко, провідні каратистки країни Анжеліка Терлюга та Аніта Серьогіна.

Довідка. Орден князя Ярослава Мудрого – державна нагорода за видатні заслуги перед Україною в галузі державного будівництва, зміцнення міжнародного авторитету України, розвитку економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров’я, за визначні благодійницьку, гуманістичну та громадську діяльність.