Джамал Мюррей пропустить ЧС-2023 з баскетболу: в чому причина

Розігруючий “Денвера” та збірної Канади Джамал Мюррей пропустить чемпіонат світу-2023 з баскетболу. Турнір стартує 25 серпня та завершиться 10 вересня.

Про це повідомляє Basket News.

“Коли я прийшов у тренувальний табір, я хотів побачити, як моє тіло відреагує після довгого й напруженого сезону, і чи зможу я фізично виступати на найвищому рівні, необхідному для чемпіонату світу.

Після консультації з медичним персоналом і командою стало зрозуміло, що потрібне додаткове відновлення. Я прийняв важке рішення не брати участі в турнірі. Я все ще мрію представляти Канаду на Олімпійських іграх, і я буду підтримувати команду на кожному кроці до їхньої мети”, – сказав Мюррей.

Що відомо про Мюррея

Джамал Мюррей – канадський професійний баскетболіст, що виступає за команду Національної баскетбольної асоціації “Денвер Наггетс”. Був гравцем студентської ліги протягом одного сезону, де грав за “Кентуккі Уайлдкетс”. На Драфті НБА 2016 “Денвер” вибрала Джамала під 7-м піком першого раунду. У серпні цього ж року він офіційно підписав свій договір новачка.

5 листопада 2018 року Мюррей набрав рекордні 48 очок у кар’єрі у перемозі над “Бостон Селтікс” (115–107). Пізніше, спортсмен оновив ще два своїх найкращі результати, зробивши 15 результативних передач у грі проти “Даллас Маверікс” (126-118) і закинувши 9 трьох-очкових у тріумфі проти “Фінікс Санс” (122-118).

У перший день періоду вільних агентств Джамал підписав максимальний контракт на 5-річну угоду з Наггетсами на 170 мільйонів доларів.