Баскетболісти України у третьому турі передолімпійського кваліфікаційного турніру в Туреччині програли господарям

Збірна України вдало розпочала цей турнір, здобувши дві перемоги над Болгарією і Ісландією і достроково вийшла у півфінал. А ось у третій грі, яка відбулася 15 серпня у Стамбулі,  підопічні Віталія Степановського поступилися господарям із рахунком – 72:85.

Початок зустрічі пройшов у рівній боротьбі. Українці вдало виконували триочкові кидки. Вдало грали Войналович, Крутоус та Ковляр. Коли на паркеті був В’ячеслав Кравцов, ми виглядали потужно, але як тільки його змінював Артем Пустовий, то відразу починалися проблеми. Класичний момент стався, коли Артем не забив 2 з відкритої позиції, а у захисті через нього турецький баскетболіст точно кинув триочковий.

Баскетболісти України вдало атакували з дальньої дистанції, а от під кільцем у них нічого не виходило. У середині другого тайму тренер господарів отримав технічний фол через те, що надто бурхливо обурювався рішенням арбітра. Це своєрідно розлютило його підопічних. Турки підняли темп, набрали 5 очок поспіль – і змусили Віталія Степановського брати тайм-аут за рахунку – 34:33. Поступово Туреччина почала йти у відрив.  До великої перерви гандикап господарів ще більше зріс – 49:41.

У другій половині особливих змін не сталося. Турки, яких вів центровий “Х’юстон Рокетс” Альперен Шенгюн, впевнено виграли третю чверть – 21:14.

У четвертій десятихвилинці наші хлопці трохи скоротили розрив, проте на загальний підсумок це не вплинуло.

Свій матч плей-оф Україна зіграє у п’ятницю, 18 серпня. Найімовірніший противник – Хорватія.