Україна у другому матчі преолімпійського кваліфікаційного турніру впевнено перемогла Ісландію

У неділю, 13 серпня, збірна України з баскетболу здобула другу перемогу у преолімпійському кваліфікаційному турнірі в Туреччині. Наша команда у Стамбулі обіграла команду Ісландії 82:69.

Нагадаємо, у першому матчі підопічні Віталія Степановського перемогли Болгарію – 80:71 (27:10).

Чоловіча збірна України з баскетболу здобула другу перемогу у преолімпійському кваліфікаційному турнірі в Туреччині. Підопічні Віталія Степановського у Стамбулі обіграли команду Ісландії 82:69.

Українці зразу вирвалися вперед – 15:6, але потім швидкі ісландці змогли перехопити ініціативу і виграли першу 10-хвилинку – 18:17.

Невдало почалася  для нашої команди і друга десятихвилинка. Збірна Ісландії зробила акцент на сольних проривах свого лідера. Поступово баскетболісти України знайшли свою гру. Під кінець першої половини Ковляр триочковим зробив рахунок 32:43 на користь України, змусивши тренера ісландців взяти тайм-аут. Це особливо нашим суперникам не допомогло – як і раніше, ісландці будували гру на проходах під кільце.

У третій чверті  обидві збірні багато помилялися у заключних фазах атак, внаслідок чого після 5 хвилин рахунок був 43:56 на нашу користь. Кінцівка пройшла під диктування баскетболістів з України. В останній чверті українці ісландська збірна почала поступово скорочувати відставання, але до критичної ситуації на паркеті не дійшло. Українці впевнено довели матч до перемоги.

Свій третій матч наша команда проведе зі збірною Туреччини у вівторок, 15 серпня. Початок о 20:00.

Пре-олімпійський кваліфікаційний турнір включає дві групи по чотири команди. Два найкращі колективи вийдуть у плей-оф, у якому переможець отримає путівку на відбірковий турнір на Ігри в Парижі.