Даяна Ястремська виграла турнір у Польщі

Відома українська тенісистка, 23-річна киянка  Даяна Ястремська (№149 WTA) стала переможницею турніру WTA 125 у Польщі із призовим фондом 115 000 доларів. У суботу, 12 серпня, у фінальному матчі 7-ма ракетка України обіграла бельгійку Грет Міннен (№113 WTA) – 2:6, 6:1, 6:3.

Матч тривав 1 годину і 55 хвилин. Розпочався він для нашої спортсменки вкрай невдало. Потужна подача суперниці щоразу вибивала українку з корту і вона поступилася – 2:6.

Ситуація змінилася у другому сеті, коли наша співвітчизниця не залишила суперниці жодного шансу, оформивши розгром 6:1. Після цього психологічна перевага була на боці Даяни, яка впевнено перемогла і в третій партії – 6:3.

Для Даяни це стало четвертим титулом WTA у кар’єрі. Таким чином вона перервала серію із двох поразок у фіналах. Востаннє Ястремська перемагала у Страсбурзі у 2019 році.

Після завершення поєдинку Даяна прокоментувала свій успіх:

“Це не найбільша перемога у моїй кар’єрі, тому що я виграла вже три турніри WTA 250, але це перший турнір, який я виграла за понад три роки. Я сподіваюся, що підтримуватиму свою нинішню форму протягом наступних кількох тижнів, тим більше з огляду на те, що скоро я їду до Нью-Йорка для кваліфікації US Open. Я рада, що мої співвітчизники підтримали мене із трибун. Це дуже красиво і важливо для спортсменів нашої країни, яка опинилася у дуже складній ситуації – війні. Але ми об’єднуємося з нашими співвітчизниками, які воюють в Україні, де б ми не грали в усьому світі”.