Як виступають українські клуби в європейських чемпіонатах

Лідери українського  гандболу та волейболу намагаються інтегруватися у турніри Німеччини та Польщі.

Війна внесла свої корективи і до національних чемпіонатів. У трьох футбольних дивізіонах все обмежилося зняттям великої кількості клубів (тут мова про Першу та Другу ліги). У хокеї – втратою всіх клубів “відмовників”, які грали минулого сезону в Суперлізі, у тому числі й Донбасу. А ось гандбол і волейбол втратили клуби-лідери:, волейбольний “Барком-Кажани” грають у польській волейбольній Суперлізі, а гандбольний “Мотор” – у  Другій німецькій Бундеслізі.

Як складається турнірна доля трьох провідних українських клубів в закордонних чемпіонатах?

“Мотор”

Найкращий український чоловічий гандбольний клуб з Запоріжжя – поки що серед аутсайдерів Другої німецької Бунесліги. Після 16 турів “Мотор”, який тимчасово прописався в Дюссельдорфі, займає 18-е місце з 20-ти команд, перебуваючи в зоні вильоту. В активі запорожців три перемоги, нічия та 12 поразок. Команда набрала 7 очок і відстає від рятівного 17-го місця на чотири очки, від лідера – на 22. Очки “Мотор” набирав переважно у матчах із такими ж аутсайдерами.

Не тішать результати команди і в другому за значимістю єврокубку. Після шести зіграних турів  (перемога, нічия та чотири поразки) запорізька команда посідає у своїй групі непрохідне п’яте місце.  Щоправда, і відставання запорожан від четвертої позиції, що дозволяє пробитися до плей-офф, лише два бали.

“Барком-Кажани”

Волейбольний “Барком-Кажани” зі Львова, який отримав місце в елітному дивізіоні чемпіонату Польщі, базується у Кракові. Справи у львів’ян поки що йдуть не найкращим чином: три перемоги та 13 поразок у 16 матчах. Як наслідок, 14-е місце в таблиці при 16-ти учасниках чемпіонату. Відрив від зони вильоту становить 12 балів, від восьмого місця “Барком-Кажани” відстають на ті ж 12 очок.