Ще один гравець “Дніпра” може перейти в “Жирону”

Нещодавно іспанський клуб придбав форварда “Дніпра-1” Артема Довбика. І от стало відомо, що “Жирона” хоче придбати ще одного дніпрянина – Олександра Піхальонка.

В іспанській команді вже грають два українці – киянин Віктор Циганков і дніпрянин Артем Довбик, до речі, став рекордним, найдорожчим придбанням “Жирони” за усю історію (7 мільйонів євро).

Тепер “червоно-білі” зацікавлені у послугах гравця “Дніпра-1” Олександра Піхальонока та гравця луганської “Зорі” Володимира Бражка. Команда шукає заміну Оріолю Ромеу, який нещодавно перебрався до іншого каталонського колективу “Барселони” за 3,4 мільйони євро (перед підписанням Довбика саме він був рекордним трансфером клубу, його придбали за 5,5 мільйонів євро у “Саутгемптона”).

Проте придбати Піхальонка іспанському клубу буде не просто. Його трансфер до стану каталонців влітку не може бути можливий через фінансовий фейр-плей. “Жирона” у це трансферне вікно уже витратила майже 15 мільйонів євро на нових футболістів, тому зареєструвати чергового новачка, та ще й за солідні гроші буде важко в Ла Лізі. Та й “Дніпро-1” не готовий одночасно втрачати двох своїх лідерів.

Проте “Жирона” буде й надалі уважно стежити за Піхальонком, оскільки може реалізувати його трансфер уже взимку. Також багато буде залежати від успішності Довбика у  “Жироні”, тому Олександру варто тримати кулачки за Артема, якщо він бажає переїхати в Іспанію.

Нагадаємо, Піхальонок – лідер “Дніпра-1”, у минулому сезоні відіграв 40 матчів, в яких забив 8 голів та віддав 14 гольових передач. Також Піхальонок допоміг команді вийти в перший у історії плей-офф Ліги конференцій, де вони вилетіли в 1/16 фіналу. Також Олександр зіграв 6 матчів за збірну України. Transfermarkt оцінює гравця у 5 мільйонів євро.