Останні новини

Україна зберегла 21-е місце у таблиці коефіцієнтів УЄФА

- 25 Жовтня 2024, 13:10

У Європі завершилися матчі третього туру групового етапу Ліги чемпіонів та Ліги Європи, а також другого – Ліги конференцій. На жаль, бали для України наші клуби не заробили. “Шахтар” у Лондоні поступився “Арсеналу”, “Динамо” у Римі – “Ромі”.

У сезоні-2024/2025 українські клуби заробили 2,2 бали. “Шахтар” за потрапляння до групового раунду Ліги чемпіонів отримав шість очок, принісши країні 1,2 бали, ще 0,2 бали “гірники” отримали за нічию з “Болонею”. “Динамо”, двічі обігравши “Партизан”, заробило два очки, що принесло країні 0,4 бали, ще 0,4 бали – додали нічия та перемога над “Рейнджерсом”, а також мирова із “Зальцбургом”.

Після чергового єврокубкового тижня Україна зберегла 21 місце у таблиці коефіцієнтів. Відставання від Сербії залишилося тим самим – 0.675 бали. Хорватія, що залишилася на 19 позиції, відірвалася від України вже на 2.1 бала. А ось на 22 позицію вийшла Угорщина, яку аша країна випереджає на півтора бали.

Минулий євросезон наша країна завершила на 18 позиції, а п’ять клубів заробили 4.1 бала. 2,2 бали приніс Україні “Шахтар”: 0,8 бала – за пряме потрапляння до групи Ліги чемпіонів, 1,2 – за виграші у “Антверпена” (двічі) та “Барселони”, 0,2 – за нічию з “Марселем”. 1,2 бали принесла “Зоря” – перемога над “Славією” у кваліфікації, нічия з “Гентом” та дві перемоги над “Брейдабліком” на основній стадії. 0,3 бали отримав “Дніпро” за нічиї з “Панатінаїкосом”, “Славією” та “Спартаком”. По 0,2 бали – “Динамо” та “Ворскла” – за виграші у “Аріса” та “Діли”.

Читайте також:

По темі