Останні новини

Алекс Фергюсон покине пост посла “Манчестер Юнайтед”

- 15 Жовтня 2024, 14:10

Легендарний сер Алекс Фергюсон залишить пост глобального посла “Манчестер Юнайтед” після завершення сезону 2024/25.

Повідомляється, що у спеціаліста, якому в останній день року виповниться 83 роки, ця посада забирає надто багато часу. Питання про розлучення з легендою було вирішено полюбовно, без будь-яких розбіжностей між сторонами.

Британські ЗМІ зазначають, що цей крок було здійснено в контексті стратегії економії коштів, яку здійснює клуб у світлі збитків, які зазнає останнім часом. При цьому наголошується, що Фергюсону завжди будуть раді на “Олд Траффорд”.

Нагадаємо, позаминулого літа сер Алекс повернувся до активної роботи в МЮ, отримавши посаду консультанта виконавчого директора клубу Річарда Арнольда. У 2023-му знаменитий шотландець, поряд із французьким колегою Арсеном Венгером, був включений до Зали слави АПЛ.

З 1986 до 2013 року Фергюсон був головним тренером “Манчестер Юнайтед”. Він є найтитулованішим тренером в історії британського футболу. З “червоними дияволами” “Фергі” завоював 38 трофеїв, у тому числі 13 чемпіонських титулів та два трофеї Ліги чемпіонів (1999, 2008).

“Манчестер Юнайтед” посідає 14-е місце в АПЛ, набравши вісім очок. У наступному турі “червоні дияволи” приймуть “Брентфорд” українця Єгора Ярмолюка 19 жовтня.

Читайте також:

По темі