Українка встановила світовий рекорд і здобула три медалі на чемпіонаті світу з фридайвінгу

Українка Катерина Садурська встановила світовий рекорд і здобула три медалі на чемпіонаті світу з фридайвінгу, що проходив у Каламаті (Греція) в період із 2 по 12 жовтня.

Фридайвінг – це підводне плавання, яке базується на затримці дихання, а не на використанні дихальних апаратів, таких як акваланг. Крім затримки дихання на спортсменів впливає високий тиск навколишнього середовища, що обмежує глибину та тривалість фридайвінгу.

Перше “золото” Садурська завоювала у дисципліні вільного занурення по тросу. Катерина пірнула на 95 метрів, випередивши двох представниць США. Другу золоту медаль українка здобула у дисципліні “постійна вага без ласт” (CNF). Більше того, вона побила свій світовий рекорд, занурившись на 80 метрів. Колишній світовий рекорд було встановлено Садурською на рівні 78 метрів.

Третьою нагородою Катерини стала “бронза”, яку вона виборола в пірнанні в біластах (роздільних ластах), показавши результат 95 метрів.

32-річна Садурська також є заслуженим майстром спорту із синхронного плавання. Вона є 2-разовою чемпіонкою Європи у даному виді спорту, вигравши “золото” Берліна-2014 (група, комбінація) та “золото” Лондона-2016 (група, довільна програма).

Читайте також: