Україна завоювала дев’яту ліцензію на Олімпіаду-2024 в плаванні

Україна здобула дев’яту ліцензію на літню Олімпіаду-2024 у плаванні. На змагання кваліфікувалася 19-річна Ніка Шарафутдінова, повідомляє Національний олімпійський комітет України.

Міжнародний олімпійський комітет надав квоту Шарафутдіновій з метою дотримання принципу гендерної рівності. Українка змагатиметься в плаванні на спині на дистанції 100 метрів.

Шарафутдінова здобула олімпійську ліцензію після виходу до трьох фіналів чемпіонату Європи-2024 з водних видів спорту. У сербському Белграді українка посіла четверте місце на дистанції 100 метрів на спині, зупинившись за крок від своєї першої медалі.

Крім Ніки на Олімпіаді-2024 з плавання Україну представлятимуть ще чотири плавці у чоловічих дисциплінах: Михайло Романчук, Олександр Желтяков, Владислав Бухов та Денис Кесіль.

Нагадаємо, літні Олімпійські ігри-2024 пройдуть у Парижі з 26 липня по 11 серпня 2024 року. У програмі буде представлено 32 види спорту: легка атлетика, дзюдо, волейбол, гандбол, гольф, вітрильний спорт, настільний теніс, баскетбол, бокс, велоспорт, водне поло, футбол, хокей на траві та інші.

Читайте також: