Швейцарія забила гол італійцям у першому таймі 1/8 фіналу Євро-2024 (відео)

У суботу, 29 червня, збірні Швейцарії та Італії зійшлися в матчі 1/8 фіналу Євро-2024 з футболу, щоб визначити першого чвертьфіналіста турніру. Гра проходить на “Олімпіаштадіоні” в Берліні.

Збірні розпочали гру рівно, та обидві мали непогані шанси забити гол вже з перших хвилин, однак реалізувати ці спроби поки що не вдалося. На 18-ій хвилині матчу Джака грубо порушив правила, намагаючись відібрати в суперника м’яч. Суддя чітко бачив цей епізод і зупинив гру. Італія заробляє штрафний удар, але він не призвів до гольового моменту.

На 24-ій хвилині Емболо отримав точний пас і мав вдосталь часу, щоб завдати перспективного удару по центру воріт. Доннарумма передбачив його дії та не дозволив забити, виконавши майстерний сейв.

Трохи згодом Швейцарії таки вдалося відкрити рахунок майже під кінець тайму: Фройлер отримав чимало вільного простору, відгукнувшись на точний пас у штрафному майданчику. Він довго не вагався та вразив лівий нижній кут воріт суперника. Рахунок став один 1:0.

Перший тайм добіг до кінця, проте суддя додав до основного часу 3 хвилини. Але доданий час нічого не змінив, збірні пішли на перерву із рахунком 1:0 на користь Швейцарії.

 Стартові склади

  • Швейцарія: Зоммер – Родрігес, Аканджі, Шер – Ебішер, Джака, Фройлер, Рідер – Ндоє, Варгас – Емболо
  • Італія: Доннарумма – Дарміан, Бастоні, Манчіні, Ді Лоренцо – Барелла, Фаджолі, Крістанте – Ель Шаараві, Скамакка, К’єза