Дніпрянка Надія Кіченок вперше в кар’єрі потрапила до чвертьфіналу парного розряду Ролан Гаррос-2024

Українська тенісистка Надія Кіченок вперше зіграє у чвертьфіналі парного розряду на Ролан Гаррос. Українка разом з японкою Мію Като подолала третій раунд цьогорічних змагань.

До цього Надія ніколи не проходила третє коло Відкритого чемпіонату Франції. У 2019 році вона зупинилася на цій стадії, граючи в Парижі з американкою Ебіґейл Спірз.

З середини травня Кіченок і Като, третя ракетка Японії в парному розряді, беруть участь у четвертому спільному турнірі поспіль. На Ролан Гаррос-2024 тандем не втратив жодного сету в трьох матчах.

Як минули матчі дуету Кіченок – Като

На початку турніру 16-та сіяна пара перемогла австралійок Дарію Севілл та Айлу Томлянович з рахунком 6:2, 6:3.

Другий матч Кіченок і Като проти пари китаянки Яфань Ван і британки Маї Ламсден тривав понад півтори години. У другому сеті суперниці були недалеко від тайбрейку, але втратили брейкпойнт, допущений українкою з японкою. Загальний результат матчу — 6:3, 7:5.

У матчі 1/8 фіналу проти других сіяних, американки Ніколь Меліхар та австралійки Еллен Перес, Кіченок і Като вперше на турнірі опинилися у відставанні — 1:2 у стартовому сеті. Після цього ініціативу перехопили українка та японка. Матч завершився на користь тандему з розгромним рахунком 5:2 у другому сеті.

Варто зазначити, що Надія стала першою українкою, яка пройшла до чвертьфіналу Ролан Гаррос-2024. Також до цієї стадії у парному розряді може дійти Марта Костюк, яка грає з румункою Єленою-Габріелою Русе.

Читайте також: