Ілля Марченко вдало зробив камбек та вперше за сезон пробився до фіналу ATP Challanger

Український тенісист Ілля Марченко здійснив камбек і вперше у 2024 році вийшов у фінал Челенджера. У півфіналі він у трьох сетах здолав тайванця Ю Сіу Су.

Турнір ATP рівня Челенджер у Тайбеї став найуспішнішим для тенісиста у 2024 році. Спершу Ілля перервав ганебну серію з п’яти поразок, а потім здобув три перемоги поспіль, що дозволило йому вийти до півфіналу.

Там Марченко (№242 ATP) зустрівся з представником Тайваню Су (№235 ATP), і це була їхня перша очна зустріч.

У першому сеті Марченко зазнав розгромної поразки, не вигравши жодного гейму. Під час шостого гейму він чотири рази відіграв брейкпойнт, але все ж таки дозволив супернику зробити брейк. Сет завершився з рахунком 0:6.

У другому сеті суперники йшли на рівних, виграючи гейми на своїх подачах. Сет перейшов у тай-брейк, де Марченко виявився сильнішим. Су помилився на двох своїх подачах, що дозволило Марченку здобути перемогу.

Ключовим моментом третього сету став другий гейм на подачі Су: він не зміг виграти гейм і зрівняти рахунок. Надалі суперники вигравали свої подачі, але цього вистачило Марченку для перемоги у партії та матчі.

Матч тривав 2 години 41 хвилину, протягом яких обидва гравці виконали по п’ять ейсів. Марченко допустив дві подвійні помилки, тоді як Су – одну.

  • ATP Челенджер 75. Півфінал

Ілля Марченко (Україна) — Ю Сіу Су (Тайвань) 2:1 (0:6, 7:6(3), 6:3)

У фіналі Марченко зіграє з переможцем матчу Адам Волтон – Джеймс Дакворт.

Читайте також: