Стало відомо, коли відбудеться перший жіночий клубний чемпіонат світу ФІФА

У 2026 році буде запроваджений перший жіночий клубний чемпіонат світу ФІФА. Він проводитиметься кожні чотири роки.

На відміну від чоловічої версії, де з 2025 року гратимуть 32 команди, у першому жіночому турнірі зіграють 16 команд. Він запланований на січень та лютий 2026 року. У Європі його можуть провести в проміжку між груповими етапами Ліги чемпіонів і плей-офф, про що говорили на засіданні Ради ФІФА напередодні 74-го Конгресу в Бангкоку.

Міжнародна федерація футболу повинна 17 травня визначити господарів жіночого чемпіонату світу. Поки що найбільше заявок надійшло від Бразилії та спільної заявки від Бельгії, Німеччини та Нідерландів.

У федерації зазначають, що ідея проведення такого чемпіонату отримала велику підтримку. Вона була озвучена ще в 2012 році та й з розширенням жіночої Ліги чемпіонів УЄФА стала б дуже доречною.

Першим міжнародним щорічний клубним жіночим турніром став Міжнародний жіночий клубний чемпіонат (IWCC), який був заснований і організований Японської футбольної асоціації та Л-Лігою. Перший розіграш відбувся в Японії в листопаді 2012 року за участю чотирьох команд. Клубний чемпіонат світу ФІФА хотіли провести в 2017 році, але досі ця ідея так і не реалізована.

Читайте також: