ФК “Десна” може повернутися в УПЛ

Чернігівський ФК “Десна” через війну припинив свою діяльність, однако керівництво докладає усіх зусиль, щоб відродити клуб і повернутися до УПЛ.

Про це виданню sport-express.ua розповів президент клубу Володимир Левін.

Він зазначив, що зараз ведуться переговори зі спонсорами, і якщо знайдуться гроші, то буде клуб.

“Про конкретику говорити ще зарано. Найголовніше, що зараз “Десна” – це заброньоване місце в УПЛ. Якщо ми його втратимо, то сенсу відроджувати клуб не буде, ми просто не знайдемо спонсорів”, – сказав Левін.

Та навіть, якщо клуб відродиться, то команда почне з Першої ліги, адже навряд чи на занадто потужний склад вистачить грошей. Немає і поля, де зможе грати стара-нова команда, а також є борги.

“У нас зараз немає команди, немає стадіону і є борги перед групою наших ексфутболістів, але головна проблема — це [румунський легіонер Константін] Діма, адже УЄФА став на його бік, і нам потрібно йому заплатити 400 тисяч євро. Поки ми не можемо врегулювати цю ситуацію і закрити трансферний бан. І якщо це питання не вирішиться, клуб неможливо буде підняти”, – наголосив Левін.

ФК “Десна” – український професіональний футбольний клуб із міста Чернігова. Він був заснований 1960 року під назвою “Авангард”, а в 1961 році перейменований на “Десну”. Учасник Прем’єр-ліги, який унаслідок боїв за Чернігів під час російського вторгнення в Україну 2022 року наразі тимчасово зупинив виступи у змаганнях, водночас зберігаючи за собою місце в еліті українського футболу.

Читайте також: