Останні новини

Усик-Ф’юрі: стало відомо, скільки зароблять боксери за бій

- 15 Лютого 2024, 11:02

18 травня в Ер-Ріяді відбудеться об’єднавчий бій за звання абсолютного чемпіона світу у хевівейті між володарем поясів за версіями WBO/WBA/IBF/IBO у суперважкій вазі Олександром Усиком та чемпіоном WBC Тайсоном Ф’юрі.

На боксерів очікує вражаючий гарантований гонорар за поєдинок, повідомляє The Sun.

Так, Усик заробить 27 мільйонів фунтів (34 млн доларів). Це трохи менше за його рекордний заробіток, який він отримав за реванш з Ентоні Джошуа.

Натомість Ф’юрі отримає значно більше – 55 млн. фунтів (69 мільйонів доларів). Цей гонорар стане для Циганського короля найвищим у кар’єрі.

До речі, Джошуа за бій із Френсісом Нганну, який пройде 8 березня, заробить 38 мільйонів фунтів (48 млн доларів), а камерунець отримає 16 млн (20 млн доларів).

Нагадаємо, що довгоочікуваний бій за звання абсолютного чемпіона світу між Усиком та Ф’юрі мав відбутися 17 лютого. Але за два тижні до поєдинку Ф’юрі травмувався під час спарингу. Пошкодження британця вимагало накладання швів, через які Тайсон не встиг відновитися до бою з Усиком. На думку катмена британця Хорхе Капетільо, боксеру для відновлення потрібно не менше трьох місяців.

Переможець довгоочікуваного бою став би першим абсолютним чемпіоном світу у суперважкому дивізіоні у XXI столітті. Останнім був легендарний британець Леннокс Льюїс, який у 1999 році  переміг американця Евандера Холіфілда.

По темі