Останні новини

Небезпечна для кісток: найгірша харчова звичка, що веде до втрати кісткової маси

- 04 Лютого 2024, 11:02

Багато людей не усвідомлюють, що мають низьку кісткову масу, адже це захворювання не завжди дає про себе знати яскравими симптомами.

Існує багато факторів, які можуть прискорити втрату кісткової маси, але один з них є найпідступнішим і завдає найбільшої шкоди. Це дефіцит кальцію та вітаміну D.

Кальцій і вітамін D – це два важливі компоненти для зміцнення кісток. Якщо ви виключили зі свого харчування молочні продукти на користь рослинних, часто їсте червоне м’ясо і не полюбляєте рибу, багату на вітамін D, ви ризикуєте мати дефіцит цих поживних речовин.

Продукти, що містять кальцій і вітамін D

Кальцій складає майже всю масу вашої кісткової тканини. 66% кісткової маси утворює мінерал, який називається гідроксиапатит кальцію.

Тому, скільки кальцію потрібно дорослій особі після 30 років?

Рекомендована добова норма (RDA) кальцію для дорослих – це 1000 міліграмів на день. Для жінок після 51 року ця норма зростає до 1200 міліграмів на день. Близько 40% американців не отримують достатньо кальцію зі своєї їжі. Щодня включайте в свій раціон продукти з високим вмістом кальцію, такі як молоко, тофу, сардини, йогурт або продукти, збагачені кальцієм. Якщо ви не можете покрити свої потреби в кальції тільки за допомогою їжі, зверніться до лікаря за порадою щодо прийому вітамінних добавок.

Не думайте, що кальцій – це все, що вам потрібно! Без вітаміну D ваш організм не зможе використовувати його для зміцнення кісток. Цей вітамін унікальний тим, що може вироблятися під впливом сонячного світла, але ви також можете отримати його з їжі та харчових добавок, щоб бути впевненими, що його вистачає.

По темі