Колишній тренер Джошуа Гарсія вважає, що Ентоні зможе поквитатися з Усиком

Колишній тренер Ентоні Джошуа Роберт Гарсія зробив попередній прогноз щодо можливого бою між екс-чемпіоном світу в суперважкій вазі Ей-Джеєм (27-3, 24 КО) і чинним чемпіоном у важкій вазі Олександром Усиком.

Про це повідомляє видання Boxing Social.

У 2021 році Джошуа програв Усику титули WBA, WBO та IBF, завершивши своє друге чемпіонське правління лише після одного захисту титулу. Намагаючись повернути пояси, британець застосував своє положення про реванш і пішов від тренера Роба МакКракена до Гарсії. Та незважаючи на кращий виступ, Джошуа не зміг повернути трон суперважкої ваги та програв роздільним рішенням суддів у Саудівській Аравії.

Однак протягом 2023 року Джошуа провів три переможні поєдинки. Він перемвг Джермейна Франкліна, Роберта Хеленіуса та Отто Валліна, тим самим закрив дві поразки від українця і тепер має хороші позиції в IBF, і може бути викликаний як обов’язковий претендент проти Філіпа Хрговіча.

Гарсія вважає, що Джошуа тепер зможе перемогти й Усика.

– Він другий найталановитіший боєць у важкій вазі, такий сильний, але йому потрібна була ця впевненість, і я думаю, що останній бій проти Отто Валліна показав, що йому місце там, – сказав Гарсія. – Незважаючи на те, що він програв Усику, він повинен думати, що він найкращий. Не здивуюся, якщо він переможе Усика в третьому бою.

Зараз Джошуа тренується під керівництвом співвітчизника Бена Девісона і готується до наступного поєдинка, який він проведе 8 березня проти Френсіса Нганну у Саудівській Аравії. Вони підписали договір на проведення 10-раундового бою. У своєму останньому поєдинку ЕйДжей достроково переміг Отто Валліна. Натомість Нганну програв у бою з Ф’юрі за рішенням суддів.