Останні новини

Українські спортсмени отримали екіпірування на зимові Юнацькі Олімпійські ігри

- 04 Січня 2024, 08:01

З 19 січня по 1 лютого 2024 року південнокорейська провінція Канвондо прийматиме IV зимові Юнацькі Олімпійські ігри. Це вперше, коли змагання такого рівня проводять не в Європі, а в Азії.

В іграх візьмуть участь 1900 спортсменів  – це рекорд для ЮОІ-2024, порівняно з 1788, що були у Лозанні-2020.

Упродовж 14 днів спортсмени з 80 країн, віком від 15 до 18 років, розіграють 81 комплект нагород у 15 дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, кьорлінгу, ковзанярському спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, стрибках з трампліна, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, фігурному катанні, фристайлі, хокеї, шорт-треку.

Юнацька збірна України вже отримала олімпійське екіпірування. На престижному мультиспортивному форумі Україну представлятимуть 44 спортсмени у 12 спортивних дисциплінах.

Традиційно Національний олімпійський комітет України екіпірував українських спортсменів комплектом спортивного одягу, який було надано компанією 4F. Кожен член збірної отримав близько 50 найменувань спортивного екіпірування, яке призначене як для парадного, так і повсякденного носіння: костюми для нагороджень та урочистих подій, костюми для тренувань, декілька видів курток, кофти, штани, футболки, термобілизна, взуття, рюкзак, валіза, аксесуари тощо.

Як зазначили в НОК, олімпійська екіпіровка відповідає сучасним дизайнерським трендам, виготовлена з тканин, розроблених з урахуванням кліматичних умов Південної Кореї, де температурні показники сягають від 5 градусів тепла в прибережних зонах, до позначки в мінус 25 градусів на змагальних високогірних локаціях.

Зазначимо, що збірна України була незмінним учасником усіх Зимових юнацьких Олімпійських ігор – в Інсбруку (2012), Ліллехаммері (2016) та Лозанні (2020). Юні українські спортсмени вибороли 2 золоті, 5 срібних та 3 бронзові медалі.

ігри ігри

По темі