Українську асоціацію футболу оштрафували за расистську поведінку фанів

Українська асоціація футболу зобов’язана виплатити штраф через те, що на матчі Італія-Україна, було зафіксовано расистську поведінку з боку фанів “жовто-синіх”.

Матч проходив 20 листопада в німецькому Леверкузені у рамках заключного туру відбору на Євро-2024. Дисциплінарний комітет УЄФА побачив у поведінці українських фанів расистську поведінку, яку саме, не оточнюється, але через прояви расизму, УАФ повинна виплатити 20 тисяч євро, ще 5 тисяч євро за використання вболівальниками піротехніки на трибунах та 8 тисяч євро за блокування проходів на стадіоні.

Також Українська асоціація футболу має частково закрити трибуни на наступний домашній матч збірної України, вільними необхідно залишити щонайменше 5 тисяч місць.

У списку штрафників, крім України є Албанія (44 тисячі євро), Польща (20 тисяч євро) та Румунія (52 тисячі євро).

Планується, що наступний домашній матч збірна України проведе 26 березня в рамках фіналу плей-оф за право виходу до фінальної частини Євро-2024. Українцям для цього потрібно обіграти у півфіналі збірну Боснії і Герцеговини. Матч пройде 21 березня.

До речі, Федерація футболу Боснії і Герцеговини також отримала покарання від УЄФА. У останньому матчі дисциплінарний комітет зафіксував з боку їх вболівальників дискримінаційну поведінку і запуск феєрверків. Тепер їх Федерація повинна сплатити 40 тисяч євро штрафу, а також отримала заборону продавати квитки своїм уболівальникам на наступний виїзний матч національної команди.

На матч з Україною ця заборона не торкнеться, адже матч буде домашнім для боснійців.

У разі виходу до фінальної частини Євро-2024 збірна України зіграє там у групі E проти національних команд Бельгії, Словаччини та Румунії.

А вже наступний чемпіонат Європи відбудеться 14 червня – 14 липня 2024 року в Німеччині.