Українська збірна з футболу не пройшла напряму до фіналу Євро-2024

20 листопада чоловіча збірна України з футболу провела заключний і вирішальний матч відбору на Євро-2024. На стадіоні “БайАрена” у Леверкузені “синьо-жовті” зіграли проти чинних чемпіонів Європи – команди Італії.

Відзначимо, що перед останнім туром підопічні Сергія Реброва мали рівну кількість очок з італійцями – по 13. Переможець цього протистояння мав посісти друге місце у групі С і напряму вийти до фінальної частини чемпіонату Європи-2024. Нашу команду влаштовувала лише перемога, в той час, як італійців влаштовувала і нічия.

Українці непогано розпочали: вже на 5-й хвилині Віктор Циганков пробив з дальньої відстані та воротар італійців не дав здійснитися голу. Суперники теж не відставали, через пару хвилин почали атакувати. Забити міг Федеріко К’єза, та м’яч пройшов над воротами.

У другому таймі рахунок міг відкрити Михайло Мудрик та натомість поцілив у Джанлуїджі Доннарумму. Та за 20 хвилин до закінчення основного часу в нього була ще одна можливість забити, але знову невдача – удар повз ворота.

У компенсований час наша збірна претендувала на пенальті після ймовірного збиття Мудрика в штрафному майданчику, та суддя порушення правил не побачив. Таким чином, нічия 0:0. Італія виходить до фіналу Євро-2024, а Україна гарантувала собі місце у відбірковому плей-оф, пройшовши до вирішальної фази кваліфікації за рейтингом Ліги націй. Матчі плей-оф пройдуть в березні 2024 року.

Група С. Підсумкова турнірна таблиця

  • Англія — 20 очок (8 матчів), 22:4
  • Італія — 14 (8), 16:9
  • Україна — 14 (8), 11:8
  • Північна Македонія — 8 (8), 10:20
  • Мальта — 0 (8), 2:20