Спортсмени Дніпропетровщини увійшли до Національної Підліткової Збірної України з кайт-флаїнґу і успішно виступили в Італії

Нещодавно була створена Національна Підліткова Збірна України з кайт-флаїнґу.

Вона була сформована Українською Асоціацією Повітряних Зміїв виключно з учасників, які проживають в Україні та є членами сімей героїв – військовослужбовців.

Серед них є спортсмени з Дніпропетровщини, які вже встигли гарно себе показати на різних змаганнях.

Так, 18 річна Ольга Гаража з Дніпра дебютувала в запусках авторських художніх кайтів у італійському місті Фоліньо на міжнародному фестивалі повітряних зміїв “Одне небо – один світ”, який проходив з 6 по 9 жовтня, завдяки чому допомогла збірній вибороти командний кубок.

15-річна Іванна Мельничук з Кривого Рогу стала найкращою в запусках шоу-кайтів на фестивалі в місті Споторно, який також проходив на початку жовтня.

Ольга та Іванна вперше презентували Дніпропетровщину в серпні цього року на Українському Міжнародному фестивалі повітряних зміїв у Болгарії, організованому для дітей захисників та захисниць України. За результатами фестивалю дівчата доєдналися до Дніпропетровського обласного клубу кайт-флаїнґу “Зоряний Кайт” з центром у Кам’янському та почали займатися повітряними зміями як спортом професійно.

кайт-флаїнг