“Шахтар” орендував футболіста з Танзанії

20-річний оборонець Новатус Міроші перебрався до “гірників” з бельгійського клубу “Зюлте Варегем” на правах оренди. Про це повідомляє офіційний сайт донецької команди.

Угода футболіста з “Шахтарем” розрахована до завершення сезону-2023/24. Він перший танзанійський гравець в історії українського клубу.

Лівий захисник розпочинав професійну кар’єру в африканському “Азамі”, звідки у 2020-му перейшов до “Маккабі”. Також Міроші встиг пограти в оренді за тель-авівський “Бейтар” (26 матчів, 1 гол).

Улітку 2022 року він підписав трирічну угоду з бельгійським “Зюлте Варегем”, у футболці якого провів 38 матчів та віддав дві результативні передачі.

У 2021-му Новатус дебютував за збірну Танзанії та станом на зараз має в активі 13 матчів, проведених за свою національну команду, та два забитих голи.

Трансферний вектор “Шахтаря”

Влітку “Шахтар” підписав 8 новачків, з яких лише 1 українець. Гравцями “гірників” стали бразильці Невертон, Егіналдо, Педріньйо, представник Ізраїлю Став Лемкін, грузин Іраклі Азаров, танзанієць Новатус Міроші та еквадорець Деніл Кастільо. Також до клубу повернувся ветеран Дмитро Чигринський. Зазначимо, що в минулому сезоні команда робила ставку на власних вихованців.