25 серпня в Індонезії, Японії і на Філіппінах стартує 19-й чемпіонат світу з баскетболу

На жаль, збірна України в ньому не приймає участі.

32 найкращі

У п’ятницю, 25 серпня, в Індонезії, Японії і на Філіппінах стартує 19-й чемпіонат світу з баскетболу. У ньому приймуть участь 32 команди, розділені на 8 груп по чотири. Дві кращі збірні кожного з квартетів потраплять в ще один груповий етап, де їм потрібно буде знову зайняти одне з двох перших місць і пробитися в плей-оф, який почнеться зі стадії чвертьфіналу.

Чотири команди, які вилетять в 1/4, розіграють між собою 5-8 місця.

Склад груп попереднього раунду має такий вигляд:

баскетбол

Без збірної України

Наша національна команда, на жаль, знову не дісталася до фінальної частини чемпіонату світу. У складній системі європейської кваліфікації синьо-жовті стартували з другого раунду, де зуміли обійти Північну Македонію, і разом з іспанцями та грузинами пробилися у вирішальний третій.

А ось там в України, на жаль, нічого не вийшло. Для потрапляння до фінального турніру світової першості потрібно було займати одне з трьох перших місць в групі з Іспанією, Італією, Грузією, Ісландією і Нідерландами, проте наша збірна стала лише передостанньою і вдруге поспіль не вийшла на ЧС.

Хто головний фаворит?

Головним претендентом на перемогу букмекери вважають збірну США, при тому що на турнір приїдуть не всі її зірки.

Серед європейських команд досить високо оцінюють шанси бронзового призера попереднього ЧС Франції, хоча на світовій першості триколірним не допоможуть кілька лідерів: центровий Панатінаїкоса Матіас Лессорт і Віктор Вембаньяма з Сан-Антоніо.

Також серед фаворитів турніру збірні: Канади, Словенії, Сербії та Австралії, а чинні чемпіони світу іспанці, на думку фахівців, навіть не входять в топ-5.