Україна програла Хорватії і не буде грати на Олімпіаді

У п’ятницю, 18 серпня, збірна України з баскетболу поступилися Хорватії півфіналі пре-кваліфікації до Олімпіади-2024. Поєдинок відбувся в Стамбулі.

Початок поєдинку став катастрофою для нашої команди. Майже за п’ять хвилин першої чверті українці набрали лише 2 очки. Тайм-аут, який взяв наставник “синьо-жовтих” Степановський, сприятливо позначився на настрої баскетболістів збірної України. Номінальні гості налагодили свою гру, почавши скорочувати різницю у рахунку. На першу перерву команди пішли з “+7” на користь збірної Хорватії.

Друга чверть розпочалася з двох результативних атак Пустового, і надалі команди обмінювалися точними влучаннями. Украънцы зуміли зрівняти рахунок, щоправда, це був останній раз у матчі, коли результат був рівним. Перед великою перервою хорвати знову організували ривок і закінчили чверть із “+6” на свою користь.

Початок третьої чверті, як і стартовий відрізок матчу, українці провалили. Це дозволило хорватам зробити ривок з рахунком 14:0 та практично зняти питання про переможця протистояння. Надалі номінальні господарі спокійно утримували комфортну різницю на свою користь. До того ж травми зазнав капітан наших В’ячеслав Кравцов.

Балканці довели поєдинок до підсумкової перемоги. Таким чином, “синьо-жовті” втратили шанси зіграти на Олімпіаді в Парижі.

Збірна Хорватії здобула перемогу і у фіналі пре-кваліфікації зустрінеться з переможцем матчу Туреччина – Швеція.