“Манчестер Сіті” – володар Суперкубка Європи

В матчі за Суперкубок УЄФА-2023 “Манчестер Сіті” переміг “Севілью”. Поєдинок на стадіоні “Георгіос Караїскакіс” у грецькому місті Пірей завершився з рахунком 1:1, а в серії пенальті англійці виявилися сильнішими – 5:4.

Рахунок у матчі відкрили іспанці. На 25-й хвилині Юссеф Ен-Несірі високо вистрибнув і головою відправив м’яч у сітку після подачі Маркоса Акуньї з лівого флангу.

Англійці відігралися у другому таймі. На 63-й хвилині Коул Палмер завершив ударом головою ідельний навіс Родрі на дальню стійку.

Основний час матчу завершився внічию. Згідно з регламентом турніру, команди без екстратаймів одразу перейшли до серії пенальті.

Там влучнішими виявилися гравці “Манчестер Сіті”, які реалізували усі свої п’ять ударів. У складі “Севільї” вирішальний 11-метровий не забив Неманья Гудель, влучивши у поперечину.

“Манчестер Сіті” вперше в історії брав участь у Суперкубку УЄФА і з першої ж спроби виграв його.

“Севілья” усьоме грала в матчі за Суперкубок Європи. І лише раз виграла – у 2006 році. І зазнала 5 поразок- у 2007, 2014, 2015, 2016, 2020 роках.

Нагадаємо, минулого сезону “Манчестер Сіті” вперше в історії виграв Лігу чемпіонів, перемігши у фіналі міланський “Інтер”.

“Севілья” ж стала переможцем Ліги Європи, у фінальному матчі обігравши в серії пенальті італійську “Рому”.