“Барселона” призначила Деку на посаду головного спортивного директора клубу

Колишній півзахисник іспанської “Барселони” та низки інших команд Деку повернувся до лав чемпіонів Іспанії в ролі менеджера.

45-річний фахівець став спортивним директором каталонців. Він обійняв посаду, що стала вакантною після відставки Хорді Кройфа.

Деку підписав контракт із “Барсою” на 3 роки. До його обов’язків увійде визначення спортивної філософії клубу, формування складу команди, разом із тренерським штабом, а також керівництво футбольної школи.

В свій час він провів у складі “Барселони” чотири сезони в 00-х. Тоді Деку зіграв 161 матч у всіх турнірах, у яких забив 20 м’ячів і віддав 45 результативних передач. Завоював із каталонцями 2 чемпіонські титули, 2 Суперкубка Іспанії та тріумфував у Лізі чемпіонів 2005/06.

Після “Барселони” португалець виступав за “Челсі” та “Флуміненсе”. У 2004 році фінішував другим у голосуванні за “Золотий м’яч”, поступившись Андрію Шевченку.

Нагадаємо, команда Хаві стартувала в Ла Лізі нічиєю у грі з Гетафе (0:0), у наступному турі вони приймуть “Кадіс”. Гра відбудеться 20 серпня.