Майстер-класи, частування та спортивні змагання: у Камʼянському влаштували захід до свята Масниці

Сьогодні, 16 березня, у Центральному парку Кам’янського зібрались десятки містян, які прийшли з друзями та родинами, щоб провести зиму та зустріти весну.

Для всіх відвідувачів святкового заходу “Масниця”, який проводився за підтримки міського голови Андрія Білоусова та ГО “Бджола”, влаштували концертну програму за участю народних колективів міста та підготували майстер-класи з різних видів мистецтва. Для створення незабутніх спогадів була організована фотозона, де кожен зміг зробити яскраві знімки.

Під час дійства на мешканців чекав й ярмарок майстрів, на якому всі охочі мали змогу придбати вироби ручної роботи та поласувати смаколиками: присутніх частували чаєм, зливаною кашею та обов’язковою стравою, що готують на Масницю, налисниками із різноманітними начинками.

Окрім цього, у рамках святкування було проведено змагання з гирьового спорту, до яких долучилися чотири атлети – три хлопці та одна дівчина. Як повідомив начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, учасники змагалися в штовханні гирі вагою 16 кілограмів. Найкращий результат показав чемпіон, якому підкорилася відмітка у 80 підйомів. Зазначимо, що усі атлети отримали заслужені призи від адміністрації парку та УМС КМР.

Майстер-класи, частування та спортивні змагання: у Камʼянському влаштували захід до свята Масниці

Тим часом, найменші камʼянчани та гості міста взяли участь у спортивних естафетах “Весна. Сила. Краса”, які підготували спеціалісти КЗ “Спорт для всіх”.

За словами головного фахівця міського центру Ірини Панус, було вирішено представити конкурси на тему козацьких забав, спонукуючи малюків до активного способу життя та здорового дозвілля.

– Кількість учасників в командах збільшувалась просто на очах, і зрештою свої сили у веселих стартах випробовували більше 30 дітей віком від 4 до 10 років. Приємно відзначити, що малеча успішно демонструвала свою вправність у володінні різноманітним спортивним інвентарем. А поки вони долали перешкоди, на майданчику вирували не менші пристрасті, їхні родичи та друзі всіляко підтримували маленьких спортсменів, – підкреслила І. Панус, – За результатами змагань усі дітлахи отримали заслужені нагороди – солодощі та подарункові сертифікати в магазин канцтоварів Акварель.