Останні новини

Найкращі у спорті: 48 камʼянських спортсменів отримали дипломи стипендіатів

- 15 Лютого 2024, 10:02

У середу, 14 лютого, в Камʼянському відбулася святкова подія – урочисте нагородження провідних спортсменів, яким цьогоріч призначено міську стипендію.

На розгляд Ради з питання розвитку фізичної культури та спорту було запропоновано 86 кандидатур на призначення стипендії від федерацій з видів спорту та ДЮСШ міста.

2 лютого шляхом таємного голосування члени Ради визначили 48 осіб, які цілком відповідають усім вимогам та гідні отримувати матеріальні заохочення. Серед них 33 представники олімпійських видів спорту та 15 – неолімпійських.

Під час урочистої зустрічі, міський голова Андрій Білоусов привітав спортсменів із їхніми досягненнями, а також вручив заслужені дипломи стипендіатів.

– Підтримка та розвиток спорту – один з ключових напрямків нашої роботи. Попри складні часи ми знайшли можливість в цьому році відновити виплату стипендій, яка допоможе спортсменам при підготовці до змагань.

Дякуємо нашим чемпіонам, їхнім батькам та тренерам, а також захисникам, завдяки яким наші діти можуть займатися спортом, творчістю та розвивати свої здібності! Все буде Україна!, – наголосив А. Білоусов.

Як повідомив начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, розмір стипендії дорівнює розміру прожиткового мінімуму встановленого чинним законодавством України для працездатних осіб і становить, на сьогодні 3028 грн.

– У зв’язку з війною, протягом останніх двох років наше місто було змушене припинити виплату стипендій обдарованим спортсменам. Проте завдяки діяльності Камʼянської міської ради та депутатського корпусу була знайдена можливість закласти необхідні кошти у бюджет міста на 2024 рік, – зазначив А. Івашина, – Наші юні спортсмени не можуть відкласти на потім, а ні своє дитинство, а ні тренування, виступи чи змагання – все це, на жаль, відбувається в такий непростий час. Дуже приємно, що в їхніх очах ми бачимо віру у нові тріумфи не тільки у спорті, але й в перемогу України над тим супостатам, який прийшов на нашу землю.

Найкращі у спорті: 48 камʼянських спортсменів отримали дипломи стипендіатів

Кіра Масалкіна, вихованка ДЮСШ №5, кандидатка у майстри спорту з плавання, а також багаторазова чемпіонка та призерка національних змагань, розповіла, що ця стипендія стала для неї першою.

– Спорт в моєму житті займає найважливіше місце, я завжди ходжу на тренування з задоволенням та хочу здобути якомога більше гарних результатів. Звісно, такі зустрічі ще більше мотивують мене до досягнення нових висот та подальшого розвитку в цій сфері, – підкреслила дівчина.

Фотографії з події

По темі